HEEMSKERK - Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober 2023 werd op het Cruyff Court het 6 vs 6 toernooi de “Streetwise Cup” gehouden. Uit de 20 deelnemende teams van 9 verschillende basisscholen werd op dinsdag het jongens recreatieve team van de Bareel groep 8A/B de winnaar. Op woensdag werd de Lunetten groep 8A eerste in de gemengde poule. In de jongens prestatiepoule werd het jongensteam van de Otterkolken de winnaar en mag door naar de play offs van FC Straat in het voorjaar van 2024!


Het was perfect weer om te voetballen. De organisatie van het toernooi lag in handen van buurtsportcoach Bart Neeft en jongerenwerker Emile van der Wal met hulp van jongeren uit de buurt. Dit resulteerde in een goed lopend, gezellig en sportief toernooi.

Op dinsdag speelden de jongens recreatieve teams in twee poules. Er werd sportief gespeeld en het vele publiek moedigde alle teams aan. De spannende finale werd in de laatste minuut gewonnen door de Bareel en de Ark was een goede tweede.

Eén van de 14 regels van Johan Cruijff is Respect. Dit was ook het thema van de Streetwise Cup, waar de teams ook streden voor de Respect Award! De winnende teams van deze belangrijke prijs waren Lunetten 8B bij de jongens prestatie poule, het Rinket won de Respect Award bij de jongens recreatieve poule en ook het meisjes team in de gemengde poule!

De teams mochten op woensdag de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl. Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO en Rick’s Fruit die er voor gezorgd heeft dat alle deelnemers en begeleiders tussendoor een lekkere appel kregen.