AMSTERDAM - AFC is na drie speeldagen in de Tweede Divisie nog ongeslagen. Zaterdag wist men een terechte 3-0 zege te boeken op ADO '20.

Op Sportpark Goed Genoeg hadden de gasten uit Heemskerk in eerste instantie de organisatie goed staan en anders was daar altijd nog keeper Liklikwatil die een prima partij speelde. Toch sloeg AFC kort voor en kort na de rust toe. Uitgerekend op aangeven van voormalig ADO '20-speler Milan Klopper wist Splinter de Mooij kort voor rust de ban te breken.

De tweede helft was net een paar minuten bezig toen Matthijs Jesse een vrije trap vanaf de linkerkant tegen de touwen kopte. AFC had het duel nu volledig onder controle en kreeg in de slotminuut nog een strafschop na een overtreding op Wessel Been. Aanvoerder Milan Hoek toonde zich koelbleodig vanaf elf meter: 3-0.